Close

"In the mission of spreading drops of happiness through everything I do and create, so that all the drops I leave behind will eventually make some waves and infuence people’s lives for the better”

/drop of happiness/:

“a bit of something that can inspire you to learn more, create more, 

think better thoughts, and feel better feelings. ”


Hello world, 


Eu sunt Maria, jumătate creație, jumătate strategie și un tot pasionat de oameni, comunicare, comportamente și frumos. Inspir curiozitate, expir idei si visuri, ascult cuminte, privesc analitic și mă mișc gradual după sensul natural al lucrurilor. Învăț să nu grăbesc timpul, ci să las prezentul să mă bucure. 


Tot eu, Maria, sunt un Antreprenor multi-pasionat, Director Creativ (working in Marketing since 2014), Regizor & Scenarist Popotam Productions & Master Practician de NLP. 

Cum mi-am petrecut timpul până aici?


Primii pași în viață i-am făcut timid, stângaci, dar cu multă curiozitate. Cu timpul, mi-am exersat pașii și am început să dansez responsabil în diferite stiluri și activități, care mi-au conferit direcție, grație, asumare și pasiune pentru ceea ce fac. Astăzi, nu am încetat să dansez, dar am grijă ca fiecare pas să fie executat cu precizie și corectitudine – atât față de mine, cât și față de cei care mă privesc.

 • m-am născut curioasă  într-o zi de marți, 9 Octombrie, 1991, între munții Retezat și Apuseni, în Simeria și am ales să rămân așa pe tot parcursul copilăriei mele: cântăm la pian, dansam, desenam, coseam haine pentru păpuși, tundeam, am avut formatie, dar, cel mai important, puneam întrebări – ca să descopăr lumea.

 • curiozitatea a crescut o dată cu mine, iar lucrurile din jurul meu îmi atrăgeau atenția și mă chemau să le descopăr: așa că înainte de a începe clasa a 7-a le-am cerut părinților să mă mute la alta scoală și … am ajuns la Colegiul Național Decebal.

 • la liceu, am ales profil real, pentru că și creativitatea are nevoie de o gândire bine structurată. Aici, printre ecuațiile cu radicali, mi-am păstrat însă simțul filologic și am început sa analizez textele poeziilor – tot dintr-o curiozitate firească de a înțelege sentimentele din spatele cuvintelor – dezvoltându-mi  scrisul de gânduri, idei, poezii personale și, mai târziu, a poveștilor în diverse forme.

 • am terminat Arhitectura Peisagistică la Timișoara, nu pentru că acesta era visul meu de mică, ci pentru că acolo unde e loc de creație, mintea mi-e deja fugită să prindă un loc sigur, proaspăt și numai bun de explorat. Încă din primul an am urmat cursuri de dans, iar în anul 2 am avut și primul meu job, din dorința de a fi independentă financiar și a-mi susține pasiunea de atunci – dansurile latino.

  Curiozitatea nu plecase, îmi era colegă de apartament, așa că îmi ceruse să mai deschidem o ușă – cea a NLP-ului, ca să înțeleg mai bine ce se află în spatele comportamentelor umane; de atunci am început să mă dedic și studiului în zona human brain & behaviours, la început cu viteză mică, apoi din ce în ce mai aprofundat.

  Spre deosebire de alți tineri, care pe măsură ce se maturizează știu ce carieră își doresc să urmeze sau sunt siguri pe anumite alegeri, eu, simțeam încet, dar sigur, o acută “eroare de soft”. Eram din ce în ce mai confuză. Nu știam ce îmi doresc. Voiam doar să creez facând un mix din pasiunile mele.

  Am refuzat să accept compromisuri, așa că am continuat să caut.

 • în anul 3 de facultate, în 2014, mi-am început activitatea în Marketing, iar aici curiozitatea a devenit treabă serioasă, pofta de a crea și de a învăța mereu ceva nou îmi era hrănită: m-am jucat cu designul grafic, am fost creator de conținut, social media junior, apoi senior, am gândit campanii locale și naționale în care m-am implicat în întreaga desfășurare – de la brief-uri de creație, analiză, strategie, participări la pitch, castinguri, muuulte emailuri și telefoane, ședințe foto, spoturi video, alte multe telefoane și emailuri. 


Tot acest parcurs s-a datorat faptului că nu sunt omul unui singur lucru. I’m a multi-passionate soul. Un om de ansamblu, care pătrunde în detalii și le analizează cu multă implicare, pentru a le găsi eficiența, aplicabilitatea și potrivirea. Pe cat de mult iubesc creatia, pe atat de mult ador analiza, strategia, antreprenoriatul. 
Diversitatea este echilibrul meu, iar învățarea relaxare. 

 • back to the present – trecerea completă spre Concepte Video & Regie (2018) a fost naturală și a venit într-un moment de claritate, când întreaga mea experiență acumulată până atunci, pasiunile pentru structură, analiză, gesturi și cuvinte (în care am investit mult timp de mică), cinematografia și antreprenoriatul au făcut echipă. 


Astăzi, după mulți ani în care am experimentat și am lucrat cu mine să mă descopăr, mi-am creeat propriul mix.


Atât ca Antreprenor, Director Creativ & Regizor, cât și prin proiectele pe care urmează să le dezvolt, am grijă să îmi hrănesc pasiunile și să aduc plus valore punând la dispoziție tot ce am învățat și experimentat până acum.

Cum mi-am hrănit pasiunile și ce m-a ajutat să ma dezvolt

 • sunt NLP Practitioner din 2017 – NLP Master Practitioner din 2018 – certificata NLP Discovery by Gina Veverița – Master Trainer NLP, Trainer Time Line Therapy®, Hipnoterapie si Coaching The American Board of Hypnotherapy and NLP, certificata Tad James Company USA.

 • NLP Practitioner certificată Iva Berghmann – Mindset Trainer, Action Coach & Business Strategist – certificata Richard Bandler.

 •  am citit și ascultat numeroase cărți care m-au îmbogățit cu lecții prețioase și stare de bine de la autori precumGrant Cardone , Al Ries, Jack Trout, Simon Sinek, Oran Klaff, Maxwell Maltz, Seth Godin,  Blake Snyder, Herb Cohen, Stephen R. Covey, Scott Cochrane, Carl Sewell, Paul B.Brown, George Lois, Napoleon Hill, Bob Proctor, David Schwartz, Bruce Lipton, Joe Vitale, Earl Nightingale, Jack Canfield, Joe Dispenza, Mark Manson, etc.

 • am învățat cum să îmi stăpânesc impulsurile și să rămân focusată. Să intru în contact cu valorile mele si cu lucrurile care mă pun în mișcare. 
 • am făcut numeroase cursuri și masterclass-uri:
  – Photography & Make-up

  – Filmmaking & Writing – o parte din ele cu nume precum: Issa Rae, Ron Howard, Werner Herzog, David Sedaris, David Lynch, Martin Scorsese, Mira Nair, Margaret Atwood, etc.

  – Creativity & Professional Development: Jim Kwik, Daniel Pink, Jeff Goodby & Rich Silverstein, Anna Wintour, Bob Iger, David Lynch, Chris Voss,etc.

  – Personal Development: Joe Dispenza, Marisa Peer, Paul Mckenna, Robin Sharma, Iva Berghman, Gina Veverita, Tony Robins, etc. 

 • m-am scufundat în zeci de mii de ore de materiale video sau scrise pe subiecte legate de: Filmmaking, Story Structure, Marketing, Advertising, Branding, Sales, Communication, Neuroscience, Negotiation, Human Brain & Behavior, Writing, Creativity, Leadership, Personal Development, etc.


Ce mai fac când timpul îmi spune "îți dau extra timp"?


Am glumit! Încă nu am aflat cum să fac asta. 
Am la dispoziție tot 24 h, într-o zi, dintre care 8 h alunec prin vise, iar în cele rămase am grijă ca fiecare minut, fiecare cuvânt, fiecare frecvență, fiecare umbră și fiecare emoție să nu treacă pe lângă mine fără să îmi lase un indiciu sau un beneficiu. Nu-mi iese mereu, uneori simt că timpul a trecut pe lângă mine și nu l-am îmbrățișat suficient înainte să plece, însă, în fiecare zi, îmi promit să fac mai bine data viitoare!  


Greșesc, plâng, râd. Uneori, sunt copleșită de îndoială, frică sau furie, insă, de cele mai multe ori de curiozitate și iubire. Sunt într-un proces continuu de a mă cunoaște și de a descoperi lumea, pentru a-mi dezvolta sufletul, mintea și profesia într-un mod sănătos și creativ… 

…iar în cazul în care rezonezi cu ceea ce sunt și crezi că poți învăța cel puțin un lucru bun de la mine, mi-ar plăcea să te colecționez, să-mi fii aproape. Eu cu siguranță am foarte multe de învățat din unicitatea ta. 


Stay kind & keep your eyes wide open:

either you’ll learn something new or you’ll catch the shooting stars.


with all my love, 

Maria.